top of page

UMWELT

CREDIT
 

Choreography: Julie Rasmussen
Created together with and performed by: Maren Fidje Bjørneseth, Rickard Fredborg, Julie Rasmussen
Sound design: Ole Hagelia
Lighting designer: Markus Tarasenko Fadum
Scenographer: Ingvild Isaksen
Responsible for light and scenography on tour: Felipe Osorio-Guzman
Tailor: Anja Marie Thorsen
Multi-channel audio setup and scenography assistant: Fabrice Moinet
Photographer: Morten Arnfred
Text, voice and outside eye: Dan Nicholson
Dramaturge: André Eiermann
Production: Michelle Flagstad, Maja Bonde Holtze, Mikkel Søndergaard KrygerUMWELT is a sensory experience. A full evening choreographic work that allows you to explore your imaginative potential by zooming in, listening deeply and allowing yourself to become absorbed by the absurd body.

 

At a moment when we are all frustratingly physically distanced from one another, what better time to enjoy a safe*, live, intimate exploration of the flesh.

 

Umwelt is a word for the world our senses give us access to. Our reality is limited by our biology; we can only ever experience a small part of the consciousness that surrounds us at all times. But by paying closer attention and reimagining our potential we can enhance our experience. UMWELT creates a space that encourages you to do just this.

 

I am not in my body, my body is in me.

SUPPORT
 

The project is supported by The Danish Art Foundation (DK), the Norwegian Art Council (NO), The Nordic Culture Found, Nordic Culture Point, Dance Center of Northern Norway (NO), K:SELEKT (DK), Scenekunst Sør (NO), Cultiva Ekspress (NO), Kristiansand Municipality (NO), Agder County Municipality (NO) and Halmstad Municipality (SE).


 

PERFORMANCES

Premier:

Rosegården Theater, Kristiansand (NO), September 2020

 

Nordic Tour:

October 2020 - Dramalogen Theater, Halmstad (SE)
 

November 2020 - Skuespilhuset / The Royal Theater,  Copenhagen (DK) 
 

The performance was selected to be a part of K:SELECT- a collaboration with The Royal Theater and  the Danish Art Fundation.

Juni 2021 - Momentum Teater i Odense (DK)

DSC06680.jpeg
DSC08146.jpeg
DSC06770.jpeg

Photo: Morten Arnfred

DSC08737.jpeg
DSC07335.jpeg

 

" UMWELT er et fascinerende møde med et sanseunivers uden ord, hvor lys, lyd og dans glider sammen til et hele, og hvor grænserne mellem de enkelte dele og kroppe ophæves. ... Det er lige modsat i det lange, men slet ikke for lange afslutningsforløb, hvor de ælter sig selv og hinanden rundt som menneskeligt affald, der bliver skubbet rundt af en bulldozer på en skrotplads. Måden de slasker dødt ned i gulvet på, får publikum til at gispe. Det er sært fascinerende, de lader sig rulle ledeløst rundt for at blive samlet i en masse bestående af seks arme og ben, der hele tiden griber ind i hinanden og griber fat, hvor de nu kan få fat, mens de dunker ned i gulvet. Det virker komisk, men er også angstfremkaldende, for bare de ikke gør skade på sig selv og hinanden. De virker helt uforfærdede og – synes det – viljeløse, da de lader sig slynge ind i en samlet klump, hvor det ikke længere er muligt at skelne dem og deres forskellige kropsdele fra hinanden." 

Ørkendrømme by Mikael Svennevig

Fedrelandsvennen av Tonje Steen / Scenekunst Sør (NO)

ISCENE anbefaler (DK)

Udviklingsplattformen for scene (DK)

DSC08782.jpeg
DSC08906.jpeg
DSC08933.jpeg

"UMWELT er en oplevelse, som jeg ikke vidste, jeg manglede, og jeg kan på det kraftigste anbefale alle at tage ind og se den. Umwelt er en god udfordring til den tryghedssøgende teatergænger, der vil udfordre sig selv med dans og sanselighed - præcis ligesom mig..

Sammensætningen af de tre dansere er utrolig smuk. Deres udseende er meget forskelligt, men de har en rørende samhørighed og fornemmelse for hinanden. Det er tydeligt, at de er trygge på scenen, og de stoler 100 % på hinanden i alt, de gør. De har alle en vild teknik, der både er tydelig i den måde, de med fuld kontrol bevæger deres kroppe på, men også i den måde de på elegant vis falder uden at slå sig. Julie Rasmussen har stået for koreografien, og den er smukt og sanselig. Den rører mig dybt og giver mig en ny forståelse for min egen krop.  

Ole Hagelia sørger for legende og fantasifuld musik. Hagelia benytter sig af mange forskellige lyde, der intensiveres i takt med dansernes udvikling, og lydbilledet bevæger sig fra urskov til technoklub i Berlin. "

                                                 DEN 4 VÆG by Victoria Bjertnæs Maegaard

FLB_Endorser_Svart.jpg
kulturraadet_sort_stor.png
NMR Logotype RGB DK-NO BLUE.png
nordiskkulturfond_black_rgb.png
SKF_logo_red_RGB.png
Kristiansand kommune.jpg
dan-logo-farger-positiv-1500-orig_orig.p
Agder fylkeskommune.png
Cultiva ekspress.png
halmstad-facebook.png
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page