top of page

Kristiansans.Nå 

2882d326-18e8-4913-bfd6-8e5d44943fa0.jpe

Min rolle i prosjektet:

Koreograf og danser i vandredelen, i samarbeid med Tomos Young

Danser i hovedverket - del 1) gulldrakt og del 2) gruppe koreografi, koreografert av Christopher Arouni. Med Kildens symfoniorkester og tre ulike kor

Initiativtaker og regi: Birgit Amalie Nilssen

Kristiansand.Nå. er ikke så lett å forklare. Det er litt som med en by. Den må oppleves. Men hva får du om du tar turen til Kilden mellom 26 og 31. oktober? Hva er Kristiansand.Nå.? Er det underholdning, eller er det kunst? Finkultur eller fjas? En forestilling for folket – eller for fiffen? Svaret er at Kristiansand.Nå. er et forsøk på å presentere byen vår i et nøtteskall. Derfor er forestillingen full av kontraster. Akkurat som byen selv. 

Grunnmuren i Kristiansand.Nå. er et symfonisk bestillingsverk av den anerkjente komponisten Magnar Åm, fremført av fire drivende dyktige sangere og hele Kristiansand Symfoniorkester. Du kan høre satsene i den rekkefølgen du selv vil, vandrende fra rom til rom med noe godt i glasset, nesten som på et museum. Eller du kan sette deg ned og dvele ved en sats du liker spesielt godt. 30 ulike stasjoner, plassert i foajéeområdene, og i Kildens tre største saler, utgjør forestillingens hoveddel.

Her får du rykende ferske teatertekster av flere av landets fremste forfattere. Klassisk ballett, moderne dans og street dance. Utvalgte dikt. Vafler. God kaffe. Møter med ekte mennesker. Litt mindfullness. På do. Muligheten til å knuse tallerkener – eller lime det andre knuser, akkurat som i livet ellers. I Kristiansand.Nå. går hele Kilden sammen om å fylle huset med kunstopplevelser. 

I forestillingen inngår også en utstilling av utvalgte verk fra Tangen-samlingen kuratert av Karl Olav Segrov Mortensen fra Sørlandets Kunstmuseum. Forestillingen avsluttes i Konsertsalen med et 25 minutters klassisk symfonisk verk iscenesatt med koreografi av Christopher Arouni. Her leker Magnar Åm med begrepet «blindsone». For noen ganger må vi skifte perspektiv for å se hverandre klart. Varighet ca 2 timer og 10 min, inkludert så mange pauser du vil.

Se mere om forestillingen her: https://www.kilden.com/forestilling/kristiansand-na/

5Q0A0398.jpg
5Q0A0140.jpg
5Q0A0463-1.jpg
B00I8338.jpg
bottom of page