top of page

HEIMANIFRÅ – PÅ HØGE HÆLE I JUNAITEN

Spilles nå på Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand (NO)

269895905_4818128468244589_4261590781131489847_n.jpeg

Skrevet av: Rune Belsvik

Regi: Runar Hodne
Koreografi: Julie Rasmussen

Musikalsk ansvarlig: Bjørn Dreyer
Scenografi: Serge Von Arx
Kostymedesign: Ane Ledang Aasheim
Lysdesign: Andreas Fuchs
Dramaturg: Endre Sannes Hadland
Lyddesign: Simen Hefte Endresen

Teatersjef og initiativtaker: Valborg Froysnes

Billetter og mer info: https://kilden.com/forestilling/heimanifra-pa-hoge-haele-i-junaiten/

11. februar - 1. april 2022
 

 Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten er skrevet av Rune Belsvik. Et storslått musikkteater om kjærlighet, drømmer og møtet med en ny verden. Slagere fra 50- og 60-tallet setter den musikalske rammen for forestillingen, som fremføres av skuespillerne, band på scenen og country-legenden Bjøro Håland. 

Drømmen om eventyr, økonomisk selvstendighet og større muligheter fører Inger ut på reise med Stavangerfjord fra Silokaia til Junaiten. Over there introduseres hun for forbrukersamfunnets goder; Coca-cola, shower, the movies, barberhøvel, makeup, dancing og nylonstrømper. I the land of the free oppdager hun seg selv som kvinne på ny, men friheten begrenses av dragningen mellom Ingers konservative bakgrunn på Sørlandet og de amerikanske frie tanker. Hvem er hun i møte med ny kultur og ny selvstendighet? Hva etterlot hun seg på Lista, og fant hun det hun lette etter – så langt Heimanifrå?

Forestillingen tar for seg Agderkvinnenes utvandring til Amerika på 50 og 60-tallet. De reiste for lønnet arbeid og eventyr – og returnerte som moderne kvinner med nytt syn på kropp, religion og livsutfoldelse.

 

bottom of page